Roda de Barà

LA CULTURA NO ÉS UN LUXE, NI LA BIBLIOTECA TAMPOC!

La joventut rodenca ens trobem indignats per la situació actual de la nostra biblioteca municipal. Aquesta es mereix un millor tracte i posició que la que realment té i se li dona.
Biblioteca Municipal

És un orgull que la nostra petita biblioteca faci tantes activitats de qualitat i amb gran participació.

Volem començar explicant que els estudiants necessitem un lloc adequat per poder estudiar i rendir, i sempre millor prop de casa que tindre que anar fora del teu municipi. Les carències que té la biblioteca municipal no sempre han de tindre una solució ràpida i adequada, però si que podem dir que moltes d’aquestes existeixen a causa de no dedicar-li l’atenció que aquesta necessita per part del consistori.
El primer problema que es troba un usuari de la biblioteca és relacionat amb el món d’internet. Només disposem de quatre ordinadors els quals sempre tenen cua per poder usar-los, encara que els estàndards de biblioteca pública marqui un mínim de 8 ordinadors. Si tens la sort de tindre el teu propi ordinador portàtil pots fer ús del WI-FI, però tornem a trobar problemes ja que a la velocitat que et donen algunes pàgines -que qualsevol estudiant faria ús- no carreguen adequadament ja que caduquen, això si no salta el control parental (CanguroNet) com pasa amb Wikipedia o el Facebook (molts universitaris l’utilitzem com a mitjà de comunicació entre alumnes). I si fan alguna activitat a la biblioteca i no tens lloc dintre et trobes que a la Plaça de La Sardana ja no hi ha WI-FI, per tant no podràs estudiar com cal. Només demanem que es canviïn els requisits per navegar òptimament des del punt de vista estudiantil, tenint en compte que els ordinadors que hi ha a disposició són insuficients. Avui en dia internet i els ordinadors són un article de luxe per les famílies, però són una necessitat pels estudiants.


A la biblioteca estan desapareixent llibres!!! Que està passant?? Per què treuen llibres i prestatges d’un lloc que és per estar ple de llibres on poder consultar, buscar i trobar el llibre adequat? La biblioteca ha de posar a disposició dels usuaris un conjunt de recursos d’informació i no treure’ls.
L’espai que ocupa la biblioteca municipal és massa petit, i es queda petit. S’han de distribuir les zones d’aquesta per tal d’enfortir la funció que té com a centre de relació social, i encara que les treballadores ho intenten, no hi ha suficient espai per diferenciar les àrees (zona infantil, TIC, zona de lectura i estudi...) sense que els usuaris puguin ser molestats per altres usuaris que fan una activitat diferent. No poden estar nens fent tallers, alhora que un estudiant es troba preparant-se uns exàmens finals. La superfície mínima que marca la generalitat per ser una biblioteca és de 450m2...
No veiem bé que la biblioteca municipal, un lloc important i on es realitzen moltes activitats culturals, estigui tirant diners quan aquests diners podrien fer millorar notablement el servei. Ens referim als 16.000€ anuals de lloguer que paga l’Ajuntament per l’espai insuficient. És indignant que tenint edificis municipals, com el centre d’entitats (ubicat a l’antic Ajuntament) estigui actualment tancat i sense donar-li cap ús. Aquest centre seria el lloc idoni, fent estalviar al consistori i donant un servei als usuaris de la biblioteca ja que es podrien fer activitats al mateix temps que hi ha persones estudiant sense crear molèsties.