Roda de Barà

FESTES MAJORS PER A TOTHOM??

El govern actual de CIU s’infla el pit dient que “ells son els de les tradicions”, doncs l’única tradició dels joves a la Festa Major l’han trencat ells.
Festa_Major_2013

Podem dir que des de dissabte 17 d’agost estem de festa major a Roda de Berà, almenys és el dia oficial que comença la festa per als joves del municipi. El dissabte abans del nostre patró Sant Bartomeu, sempre es celebra la festa de l’empalmada una festa on el jovent del municipi es concentra, es torna a veure desprès d’un any de treballar o estudiar fora del municipi, aquest dia tots tornem. Però portem diversos anys que aquesta festa s’ha fet gran, com Roda de Berà, i han assistir gent de municipis propers, joves dels càmpings, etc.

Aquest any podem dir que l’empalmada amb tristesa a mort, almenys en esencia, ja que l’han re-formulat: han canviat l’horari, el lloc i per tant el jovent. Normalment l’empalmada es celebrava de tal forma: disco festa amb dj’s del municipi al Poliesportiu Municipal que començaba sobre les 23:00 hores aproximadament, xaranga pel centre del poble on els veïns et remullaven per acabar en la festa de l’escuma, i per finalitzar xocolatada uns anys a la Plaça de l’Ajuntament altres anys a la Plaça del Mercat.
El canvi a sigut considerable, dissabte va començar la xaranga a les 22:00 hores - hora que la joventut està sopant, o la que treballa es troba encara plegant -; el recorregut va ser Avinguda Fèlix Martorell amunt i avall, lloc on no hi ha (gaires) veïns per a que et llençin agua però això ho van solventar amb una xirga, la festa de l’escuma al estacionament del camp de futbol; i per finalitzar disco festa amb 10.000w a camp obert per alegría dels veïns. La xocolatada també la van donar allà.

L’esencia d’aquesta festa jove va quedar en no res, la gent jove del municipi dies abans en les xarxes socials ja mostraven que aquest any molts no assistirien, uns com a mètode de protesta i altres deien que desplaçar-se al seu poble per festa major no valia la pena, trist. L’emplamada no va tenir gaire èxit, al contrari del que diu la pàgina web de l’Ajuntament on fan un article titulat “Reexit inici de les festes” on hi ha un encis sobre l’emplamada. Encara que a la disco festa hi va assistir més jovent.

L’empalmada un punt de trobada entre els joves de Roda de Berà ha desaparegut aquest any, esperem que es donin compte que aquesta re-formulació del format no és la correcta. Que hi ha molt més millors, i si volem matar l’empalmada que ho facin sense por no de mica en mica.
El govern actual de CIU s’infla el pit dient que “ells son els de les tradicions”, doncs l’única tradició dels joves a la Festa Major l’han trencat ells.

També volem reivindicar que les Festes Majors són per a tothom i cada any hi ha menys activitats per al jovent, sabem que hi ha retallades per la crisis a tot els llocs, però sempre sortim perjudicats els mateixos. Som joves i volem disfrutar de les festes del nostre poble com tothom; la majoria de joves (el 52%) es troba a l’atur i no ens podem permetre pagar per celebrar les festes, i tampoc podem accedir a una llotja ja que no tením aquest nivell adquisitiu, som d’una altre classe social, o així ens feu sentir.

Volem reivindicar, que encara que les festes es veuen reduides per les retallades de pressupostos per l’època de crisis que vivim, els joves entrem a les festes, volem participar i formar part del que signifiquen per al poble. Que aquest punt de trobada i aquest amor per Roda de Berà en faci estar units encara que siguin un dies.

Bona Festa Major!

Adreça